Partner Success Manager bij ClearMedia: een dankbare job

Wouter is Partner Success Manager bij cloudbedrijf ClearMedia. Hij moet partners en klanten tevreden houden. Een job dat op zijn lijf is geschreven.

Partner Success Manager bij ClearMedia: een dankbare job

Wouter is Partner Success Manager bij cloudbedrijf ClearMedia. Hij moet partners en klanten tevreden houden. Een job dat op zijn lijf is geschreven.

Wouter is Partner Success Manager bij ClearMedia en is in die functie verantwoordelijk voor het partner development. De sfeer en gezelligheid bij ClearMedia? Een dikke 10 volgens Wouter. Wij vroegen hem waarom.

't Is hier allemaal wat luchtiger. We werken niet voor niets in de Cloud!

Iedere maand interviewen we een collega bij ClearMedia om te weten te komen hoe het er effectief aan toegaat in het bedrijf. Want ja, we horen wel dat iedereen daar in de cloud, euhm wolken, is met de werksfeer, de collega’s en bedrijfscultuur. Maar is dat wel écht zo? En wat doet ClearMedia dan juist? Wouter, Partner Success Manager, vertelt…

De trouwe honden bij ClearMedia

Ik werk nu 7 jaar bij ClearMedia. Al zo lang, merk je op? Misschien vreemd in andere bedrijven, maar bij ClearMedia ben ik zeker geen uitzondering. De meeste van mijn collega’s werken hier ook al jaren! Eens je geproefd hebt van de werksfeer, het groepsgevoel, de groeimogelijkheden,… wil je niet meer weg. Da’s ClearMedia: dé werkplek waar ik gerust nog 7 jaar langer wil blijven.

Derde keer, goede keer!

Ik volgde de opleiding Internationale Marketing. Na mijn studies ging ik aan de slag als Account Manager bij de krant. Na 6 jaar werken, werd het tijd voor iets nieuws. (Na al dat ‘nieuws’ 😉 ). Ik begon als sales-en marketingmanager voor een groot vertaal- en taaltrainingsbureau. En dan… derde keer goede keer!

ClearMedia kwam op mijn pad dankzij Olivier, CEO bij ClearMedia met duidelijk een neus voor talent! (lacht). Olivier was klant bij mijn vorige job en zo kwamen we met elkaar in contact. Hij maakte me warm om bij zijn bedrijf te komen werken. Nu weet ik dat hij terecht lovend was over zijn bedrijf. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing!

Zo ziet mijn dag er uit…

Een dag uit het leven van Wouter Timmers. Da’s echt spectaculair (lacht)! Ik ben samen met collega’s Ann, Sofie en Guy verantwoordelijk voor partner development. In de toekomst zal ik me meer specialiseren in ‘Modern Workplace’ en Office 365. Ik ga geregeld naar onze partners om hen te helpen met sales en marketing. Ik zorg ervoor dat ze de nodige technische kennis hebben om hun eigen klanten zo goed mogelijk te helpen. Hiervoor plan ik de desbetreffende (technische) collega in op het juiste moment. Dat kan via opleidingen bijvoorbeeld. In short: ik doe al het mogelijke om onze partners te ondersteunen: complexe offertes opmaken, producten uitleggen aan hun eindklanten, marketingacties plannen enzovoort. We hebben dus zowel een reactief als proactief contact. Onze partners kunnen al-tijd bij ons terecht!

Naast het servicen van bestaande klanten, ben ik ook mee verantwoordelijk voor de onboarding van nieuwe klanten. Ik wil ervoor zorgen dat alle partners, oud of nieuw, gelukkig zijn. Dat maakt mij ‘Partner Success Manager’. Een betere functie bestaat toch niet?

Sfeer en gezelligheid

Mijn score voor ClearMedia? Een 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid. De veelzijdigheid in mijn job, de zelfstandigheid en ja, de werksfeer. ‘t Is een leuke boel bij ClearMedia. We vieren onze successen maar nemen ook gezamenlijke verantwoordelijkheden bij tegenslagen. Ons team hangt samen zoals de betere familie. Inclusief kerstfeestjes! Ook voor onze partners organiseren we geregeld evenementen. Het Prison Break spel, airsoften,… Het zijn momenten waarop al onze partners samenkomen. Een gelegenheid om te netwerken, om elkaar nog beter te leren kennen en om onze band te versterken.

Tot slot… Kleine geheimpjes

Afronden met inside information? Spannend! Maar oké, let’s go. Op een dag werden allemaal wolkjes met toegangsbadges uitgedeeld. Een geheime boodschap voor elke collega. De mijne? ‘Ik hou mijn jas aan’. Jep, soms durf ik mijn jas aan te houden en dat blijft niet onopgemerkt. Nog een laatste geheimpje misschien: we zijn net verhuisd naar een nieuw geweldig kantoor! Kom dus zeker eens langs en leer in tussentijd de andere bijnamen van mijn collega’s kennen…

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn

CONTACTEER ONS