Collega Dustin aan het woord

Wie wil bijleren, krijgt daar ruimte en tijd voor.

Collega Dustin aan het woord

Wie wil bijleren, krijgt daar ruimte en tijd voor.

“Wie wil bijleren, krijgt daar ruimte en tijd voor”

Sinds 2016 loopt Dustin hier op de werkvloer rond. Eerst in het IT-supportteam, vervolgens ook als WatchGuard trainer en vandaag als Cybersecurity Engineer. Dustin vertelt ons in welke stad hij zijn WatchGuard certificaat behaalde (spoiler alert: niet in Europa!), wat hij deed vóór hij zich omschoolde tot IT’er en hoe hij ons nieuwe dakterras het liefst zou inwijden.

Een dag als Cybersecurity Engineer

“Ik houd me bezig met alles wat met digitale veiligheid te maken heeft, zowel intern als extern bij onze partners. Daarbij ga ik altijd op zoek naar de gulden middenweg: zo veilig mogelijk, maar wel nog praktisch en vlot voor de gebruiker. Over IT en security ben ik nooit uitgeleerd of bijgelezen en dat vind ik net zo leuk! Nieuwe inzichten en kwetsbaarheden die aan het licht komen, deel ik met collega’s en partners in een technische nieuwsbrief, samen met best practices en nieuwe ontwikkelingen op vlak van security.”
IMG_1672

Boeiend carrièrepad

“Eigenlijk ben ik vertaalkundige van opleiding. Begin 2013 schoolde ik mij om naar IT’er en in 2016 ben ik begonnen bij ClearMedia. Het leuke is dat persoonlijke ontwikkeling hier wordt aangemoedigd. Wie wil bijleren, krijgt daar ruimte en tijd voor. Ik werkte eerst in het supportteam en later ook als WatchGuard trainer, wat ik nog steeds doe. Niet erg verrassend als je weet dat ik ooit leerkracht secundair en docent in het hoger onderwijs was. Ik vind het best leuk om technische kennis te vertalen naar toegankelijke info. Mijn functie in het supportteam leverde me trouwens veel kennis en een goede vertrouwensband met onze partners op. Dat komt van pas in mijn huidige functie.”

Let’s meet on the roof

“Op kantoor is het altijd gezellig en collega’s brengen graag tijd met elkaar door. Je kan hier poolen en darten. Of gewoon een babbeltje doen aan de coffee hub. We bestellen ook geregeld samen lunch of eten met z’n allen pizza. Dat zorgt voor een vriendschapsband. Met het thuiswerken in 2021 waren er minder teammomenten dan we gewoon waren. Gelukkig zagen we elkaar af en toe online, zoals die keer dat we thuis een gintastingpakket ontvingen. Ik kijk al uit naar de dag dat we ons nieuw aangelegde dakterras eindelijk in gebruik kunnen nemen. Het is enkel nog wachten op goed weer en dan zal die eerste barbecue er wel snel komen.”

Wist je dat Dustin…

… gefascineerd is door taal? Boeken, talen, taaltips… Hij krijgt er niet genoeg van. Hij leert momenteel zelfs de Catalaanse taal. Molt de gust! (Of aangename kennismaking!)
… een hele lunch over Riesling, Malbec en Sangiovese kan praten? Hij volgt sinds 2021 een intensieve wijncursus!
… zijn WatchGuard certificaat behaalde in Seattle? Wil je iets weten over WatchGuard firewalls, he’s your man!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn

CONTACTEER ONS