Een gesprek met ClearMedia sales medewerkster Ann

Ann werkt ondertussen 2 jaar als sales medewerkster bij ClearMedia en heeft nog veel dromen en ambitie om er nog vele jaren bij te doen.

Een gesprek met ClearMedia sales medewerkster Ann

Ann werkt ondertussen 2 jaar als sales medewerkster bij ClearMedia en heeft nog veel dromen en ambitie om er nog vele jaren bij te doen.

Ontmoet Ann: de sales collega die bureaucratie inruilde voor een flexibele werkomgeving!

Ann begon haar carrière in bank en verzekering. Na twaalf jaar werd het tijd voor iets anders. Ze kwam bij ClearMedia terecht via haar schoonzus en twee jaar later is Ann niet meer weg te denken uit het ClearMedia-team. Dit is haar verhaal…

Van sales naar administratie?

Ik heb een lange tijd verzekeringen verkocht: een echte commerciële job waarin ik strenge targets moest halen. Twaalf jaar heb ik er graag gewerkt, maar na een tijdje werd het toch tijd voor iets anders. Ik heb uitdaging nodig en die vond ik niet meer in mijn toenmalige job. Mijn schoonzus werkte in die tijd bij een recruteringsbureau gefocusd op administratieve jobs. Zij raadde me ClearMedia aan waarna ik een tof sollicitatiegesprek had met CEO Olivier. Het bedrijf, de sfeer en cultuur spraken me onmiddellijk aan, maar toch kon ik niet ingaan op het jobvoorstel. Een administratieve functie was namelijk niets voor mij. Ik weet nog dat ik dat super jammer vond want de mentaliteit en werkomgeving waren op mijn lijf geschreven.

Voor mensen met passie is er altijd plaats!

Een paar weken na mijn gesprek kreeg ik plots een telefoontje. Het was Olivier. Ook hij had een goed gevoel bij het gesprek en hij wilde me er graag bij als collega. Dit zegt eigenlijk alles: als je de nodige passie en werkethos hebt, is er voor jou altijd plaats. En dat is écht waarom ClearMedia zo’n hecht en tof team heeft. Het gaat om wie je bent, dan pas om wat je kunt. Nee, hij heeft me niet kunnen overtuigen om toch de administratieve job aan te nemen, maar bood me een functie aan binnen het salesteam. Jup, dat was een perfecte match!

Van structuur naar flexibiliteit.

Door te werken bij ClearMedia ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ik was een erg gestructureerde omgeving gewoon met veel regels en individualistisch ingestelde werkcultuur en kwam plots terecht in een vrije werkomgeving met veel flexibiliteit. De open werkplekken waren voor mij wel even wennen maar ondertussen zou ik het niet meer kunnen missen.

Van verzekeringen en kredieten naar IT

Ik wist al veel af van banken en verzekeringen, maar nog niets van IT. De eerste dagen en weken waren dan ook heel leerrijk: ik moest me inwerken in een hele nieuwe sector. Mijn nieuwe collega’s hebben me toen heel goed opgevangen: mijn sales team en het technische team leerden me alles over de partners, diensten en producten van ClearMedia. Het was een fantastisch leerrijk traject.

Een dag uit het leven van...

Ik doe mijn job met veel liefde en passie. Elke dag ziet er anders uit maar het draait uiteindelijk allemaal om één ding: partners verderhelpen op alle mogelijke manieren. Soms komen er technische vragen waar ik zelf niet meteen een antwoord op heb. Dan verwijs ik hen door naar de juiste collega. Vaak ben ik ook op de baan om ons portfolio voor te stellen aan nieuwe partners of voor een opvolggesprek. Uiteraard ga ik ook geregeld langs bij huidige partners om contacten te onderhouden.

Daarnaast beheer ik mee de sales mailbox en verzamel ik content voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Hiervoor houd ik ook geregeld redactievergaderingen met mijn collega’s van Proximus. Af en toe wordt dit takenpakket nog aangevuld met salestrainingen. Ik geef dan opleidingen aan medewerkers van partners of presenteer onze producten op klantenevents van partners. Veel variatie dus!

Over je mannetje staan als vrouw.

Het cliché klopt wel: in de IT sector kom je niet veel vrouwen tegen en al zeker niet in de sales. Ik merk dat vooral op events bij partners. Het blijft een mannenwereld, maar ik heb dit persoonlijk nog nooit als negatief ervaren.

Vrijheid gaat samen met verantwoordelijkheid.

Ik heb het geluk dat ik zelfstandig taken kan en mag uitvoeren. Olivier staat steeds open voor eigen ideeën en input. Dat is super fijn. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om thuis te werken, wat mijn work-life balance aanzienlijk heeft verbeterd. Ik kan zonder problemen mijn dochter van school gaan halen en de uren ‘s avonds nog inhalen. Dat geeft me minder stress, want bij de bank kon dat niet. Iedereen in ons team is verantwoordelijk genoeg om ervoor te zorgen dat alles in orde komt.

En wat brengt de toekomst?

Ik werk ondertussen vijf jaar bij ClearMedia en ik voel me hier heel goed. Hopelijk kan ik er nog vele jaren bij doen. Er is ook veel gebeurd ondertussen: nieuwe collega’s, een nieuw kantoor,… Ik hoop dat we al onze wilde ideeën kunnen uitwerken, maar met het talent en gedrevenheid van ons huidige team zal dat zeker geen probleem zijn.

Bedankt Ann!

Share

Facebook
Twitter
LinkedIn

CONTACTEER ONS