Contacteer ons

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Group 6 Created with Sketch. +32 3 658 00 36
Group 7 Created with Sketch. hello@clearmedia.be
Back arrow Alle blogs

Uitdaging als System Engineer bij ClearMedia

Rowan is al 3 jaar trouwe System Engineer bij ClearMedia: een job vol uitdaging en afwisseling. Dit is het verhaal van ‘Den Hollander’ die naar België verhuisde.

Rectangle 3 Created with Sketch.

Rowan verhuisde 3 jaar geleden van Nederland naar België. Klaar voor een nieuwe start. Benieuwd naar zijn verhaal? Hier gaan we!

Rowan, aka ‘Den Hollander’, verhuisde naar België voor ClearMedia.

‘That’s dedication!’ De 33-jarige Rowan verhuisde van Nederland naar België om bij ClearMedia te kunnen werken. De doorslaggevende factor voor deze beslissing was Olivier Malherbe, CEO van ClearMedia. Qua overtuigingskracht kan dat tellen, Olivier! Ondertussen maakt Rowan al 3 jaar deel uit van de ClearMedia familie. Dit is zijn verhaal.

Van onzichtbare aanwezigheid naar impactvol teamlid!

Voordat ik bij ClearMedia terecht kwam, werkte ik bij enkele grote bedrijven, waaronder de Nederlandse overheid. Door de jaren heen had ik verschillende functies (wel steeds IT gerelateerd) waaruit ik enorm veel geleerd heb. Vanwege verschillende reorganisaties was dit helaas vaak van kortere duur en voelde ik me nergens helemaal thuis. Vaak was ik een nummer in de grote systemen van multinationals. Onzichtbaar vanwege de bedrijfsgrootte. Contradictorisch genoeg moest ik verhuizen om me thuis te voelen (lacht). Bij ClearMedia voel ik me vanaf het eerste contact een gewaardeerde en belangrijke schakel in een hechte familie.

Steun en toeverlaat verpakt als System Engineer.

In mijn huidige job als System Engineer bied ik technische ondersteuning en ben ik mede verantwoordelijk voor de infrastructuur. Samen met mijn sales collega’s ga ik naar partners om hen te ondersteunen in de ruime zin van het woord. Ik beantwoord hun vragen, geef hen trainingen/demonstraties, zorg dat ze operationeel blijven en adviseer hen over producten en diensten. Daarnaast bezoeken wij samen met onze partners regelmatig klanten die commerciële en/of technische vragen hebben over onze producten en diensten. Vaak willen klanten ook meteen zien hoe iets werkt. In dat geval zetten we samen met de partner een demo op om te laten zien hoe de vork in de steel zit.

Over het rijgedrag van Belgen en andere cultuurverschillen.

Ik pendel nog vaak tussen België en Nederland. Op de eerste plaats voor mijn familie maar ook voor mijn opleiding. Ik volg nog een Bachelor Business IT en management. Na de zomer begin ik aan mijn eindopdracht waarna ik, hopelijk, nog een extra diploma op zak heb. Het is niet altijd evident om te combineren met een fulltime job maar ik krijg er veel voldoening uit en kan de kennis meteen toepassen bij ClearMedia. Het gevolg van dat pendelen? Ik heb het rijgedrag van Belgen en Nederlanders al uitvoerig kunnen bestuderen (lacht). Waarom rijden jullie toch altijd links of op het middenvak? Ik heb het me al veel afgevraagd maar niemand kan me een zinnig antwoord geven.

Ook de mentaliteits- en taalverschillen zijn opmerkelijk. Belgen zijn meer gesloten en laten niet altijd het achterste van hun tong zien. Heel anders dan de directe Nederlanders! Toch zou je ClearMedia atypisch kunnen noemen, aangezien er een heel open, eerlijke en ‘veilige’ sfeer heerst. Door de taalverschillen ben ik al wel enkele keren in grappige situaties terecht gekomen. Toen een (Vlaamse) vriendin eens vroeg of ik zin had in 'patat' was ik teleurgesteld op het moment dat ik een droge gekookte aardappel voorgeschoteld kreeg. Dat dit bij jullie ‘friet’ is, zal ik niet snel vergeten. Met mijn zoon ben ik ook al in gênante situaties terechtgekomen. Het woord ‘poepen’ kreeg plots een heel andere betekenis… En nee, daar ga ik geen tekeningetje bij maken (lacht).

Langzamerhand neem ik wel de Antwerpse woorden over, dan wel met een Nederlands accent en krijg ik geregeld van mijn Nederlandse vrienden te horen dat mijn accent toch al wel veranderd is in de drie jaar dat ik nu hier woon. Die inburgering zit dus duidelijk goed!

De Antwerpenaar van ClearMedia.

Naar België verhuizen en bij ClearMedia beginnen is een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. De collegialiteit hier is groot en als er een probleem is, lossen we dat samen op. Teamspirit! Samen genieten, maar ook samen hard werken: zo gaat dat! Naast collega’s zijn we ook gewoon een vriendengroep. En zoals dat vaak gebeurt in vriendenkringen, kregen de meesten van ons een bijnaam. Ik word simpelweg ‘Den Hollander’ genoemd. Nu ja, ik kan het hen niet kwalijk nemen want dat is nu eenmaal zo (lacht). Toch hadden we ooit een klant aan de lijn die vroeg naar een collega met een echt Antwerps accent. Na zowat iedereen aan de lijn te hebben gehad, bleek het om mij te gaan. De laatste waaraan iedereen dacht, natuurlijk! (lacht) Zo zie je maar: ik voel me hier écht al thuis.

Bedankt ‘Rowan Den Hollander’. En nog veel succes bij ClearMedia!