Contacteer ons

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Group 6 Created with Sketch. +32 3 658 00 36
Group 7 Created with Sketch. hello@clearmedia.be
Back arrow Alle blogs

Maak kennis met First Line helpdesk medewerker Robby

Robby is gepassioneerd: zowel op als naast de ClearMedia werkvloer. Hij leeft voor de volle 100% en zijn interesses variëren van line dancing en paardrijden tot Microsoft 365 en Modern Workplaces.

Rectangle 3 Created with Sketch.

Sheriff Robby rijdt paard, danst, schiet én is een onmisbare collega bij ClearMedia. Dit is zijn verhaal...

Robby werkt nu vier jaar bij ClearMedia als… Ja, wat is zijn functie eigenlijk? Met zo’n uitgebreid takenpakket is het moeilijk om een functietitel te benoemen voor deze collega. Zowel op als naast de werkvloer is Robby niet te stoppen: hij is verloofd, hij verbouwt en verdiept zich terwijl in de verschillende Microsoft producten. Verbazingwekkend waar deze bezige bij allemaal mee bezig is. Laten we eens kennis maken met deze gemotiveerde collega.

De overname van Cloud Worker.

Ik begon mijn carrière bij een cloud integrator. Dit bedrijf verkocht - als partner - een groot deel van de ClearMedia producten. Hierdoor kwam ik al van in het begin van mijn carrière in contact met mijn huidige werkplek. Mijn toenmalige baas had heel wat business ervaring die bij ClearMedia op dat moment goed van pas kwam met als gevolg dat het Cloudworker heeft overgenomen. Hierdoor ben ik, samen met mijn toenmalige managers, bij ClearMedia terecht gekomen. Een fantastische verandering: ik kreeg er plots vele toffe collega’s bij.

Van ambitieuze beginneling tot gemotiveerde expert

Ik heb vervolgens een opleiding Netwerk Engineer gevolgd. Ik begon dan ook bij ClearMedia met een IBO-contract (individuele beroepsopleiding) met weinig ervaring maar veel goede moed, ambitie en goesting om erin te vliegen. Bij ClearMedia kreeg ik de kans om die ambitie om te zetten in kennis waardoor ik erg veel leerde op korte tijd. Dankzij de vrijheid, familiale sfeer en open feedbackcultuur met on-the-job begeleiding leerde ik alle kneepjes van het vak.

Van Firstline Helpdesk medewerker tot...

Als jongste telg ging ik graag in de leer bij Paul - de oudste en wijste van de groep. Eigenlijk is het moeilijk om een naam te plakken op wat ik hier doe. Ik ben mee verantwoordelijk voor de verwerking van de supportaanvragen en ik geef regelmatig opleidingen zodat partners op hun beurt klanten kunnen verder helpen. Zo werken we samen aan de beste klantenservice.

Passie voor Microsoft reikt tot in Parijs.

Binnen mijn functie krijg ik veel (technische) vragen van partners. Hier wil ik steeds zelf een antwoord op kunnen geven. Een voorbeeld? Met de komst van Microsoft 365 is het aantal vragen van partners erg gestegen. Ik ben me hierin gaan verdiepen waardoor mijn kennis én interesse voor de Microsoft producten sterk is toegenomen. Ik wil graag het hoogste niveau in Microsoft 365 expertise bereiken.

Over Microsoft gesproken: vorig jaar mocht ik voor het eerst naar de Microsoft Ignite The Tour en ook dit jaar was ik van de partij. De conferentie is jaarlijks in meerdere Europese landen op verschillende tijdstippen. Dit jaar zijn we naar Parijs gegaan. Alle Microsoft producten en nieuwe technologieën werden voorgesteld: een echte speeltuin voor iedereen die net zoals ik gebeten is door de Microsoft microbe. Ik heb er veel inspiratie en kennis opgedaan die ik goed kan gebruiken op de werkvloer.

Van generalist naar specialist.

Dankzij ClearMedia kon ik me ontwikkelen tot een echte generalist, maar op dit moment ben ik vooral op zoek naar mijn eigen specialisatie. Dat is trouwens een groot pluspunt aan werken bij ClearMedia: alles is bespreekbaar en we hebben de vrijheid om onze functie of rol zelf in te vullen. Ben je een specialist? Prima! Eerder een generalist? Ook goed! Je hebt je persoonlijke groei zelf in handen. Neem initiatief en je groeit tot de persoon die je wil zijn: op het werk én daarnaast.

Ikzelf wil me gaan specialiseren in communicatietechnologie en communicatievormen. Zo ben ik veel aan het bijleren over ‘Modern Workplace’, een term gebruikt door Microsoft. Concreet kan je via Modern Workplaces mensen verbinden zodat ze beter kunnen samenwerken. Een heel belangrijk topic als je weet dat meer en meer werknemers ook van thuis uit werken. Door die specialisaties krijg ik veel variatie in mijn job. Nieuwe functies en ontwikkelingen groeien heel organisch vanuit een bepaalde nood van onze partners.

De uitdaging van vandaag om beter te worden dan gisteren.

Onze manier van werken bij ClearMedia is familiair en gemoedelijk! We nemen allemaal onze verantwoordelijkheid voor de dingen die we doen binnen onze functie. We weten dat niet alles altijd perfect kan lopen, maar we doen er wel alles aan om problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen. Groeien gebeurt organisch en op natuurlijke manier. Soms zijn we de dupe van ons eigen succes: snelle groei betekent dat we kritisch moeten blijven over onze eigen werking. We groeien hard en willen alles ook beter en beter doen, maar dat wordt ook moeilijker en moeilijker. Met andere woorden: we moeten harder ons best doen om beter te worden dan gisteren. Toch lukt ons dat, zonder enige twijfel, want ClearMedia investeert in zijn medewerkers.

Planning, verloving, verbouwing.

Op privévlak heb ik ook heel wat ‘lopende projecten’ (lacht). Ik ben ondertussen verloofd - fantastisch hé - en ik ben de hele trouw zelf aan het plannen. Nog iets wat ik écht graag doe: plannen, dingen regelen,... Ik heb gewoon graag m’n zaakjes op orde. Daar lachen collega’s soms wel mee: als er iemand tijdens mijn vakantie op m’n bureau heeft gezeten, merk ik dat meteen. Maar goed, over dat plannen dus: we hebben rond de tijd van onze verloving ook een renovatieproject gekocht. Momenteel zijn we dus ook volop aan het verbouwen met opnieuw heel wat plannings- en opvolginswerk tot gevolg, maar dat doe ik met veel plezier.

Uit liefde voor...

Blijkbaar vind ik het echt wel leuk om constant in de weer te zijn (lacht). Want naast mijn trouw en mijn verbouwingen nemen ook mijn hobby’s veel tijd in beslag. Ik dans al van mijn 16 jaar. Dat heb ik van mijn moeder en nonkel. Latin, ballroom, country, line dancing,... de stijl maakt me echt niet uit.

Daarnaast ben ik ook vaak aan het paardrijden. Dat doe ik vanaf mijn 11 jaar en heb ik van mijn vader: een voormalige manege manager. Hij was gepassioneerd in de verschillende rijstijlen en dressuur. Zo hebben we met onze paarden zelfs een eigen rijstijl ontwikkeld: een soort variatie op hoe de indianen vroeger reden. Soit: eigenlijk begrijpt niemand hoe je onze paarden moet besturen, behalve dan onze familie (lacht). Tot slot ben ik ook sportschutter. Ja, je kan me wel een cowboy noemen of ‘Sherrif Robby’ zoals ze zeggen bij ClearMedia. Toch schiet ik nooit vanop een paard hoor! (lacht). Ik vind het leuk dat ik mijn hobby’s met mijn familie kan uitoefenen. Mijn familie is mijn wereld en ik zou alles voor hen doen.

Bedankt Robby voor deze mooie getuigenis!